Meteen naar de inhoud

Ondersteuning

Nu is elke organisatie uniek en straalt een eigen sfeer van gastvrijheid, service en dienstverlening uit. Om de gewenste sfeer en uitstraling te bereiken die bij jouw praktijk/organisatie past, kunnen verschillende stappen doorlopen worden. Bekijk onderstaande mogelijkheden welke ook als losse modules inzetbaar zijn. Voor de beeldvorming vind je onderstaand mijn mindmap inclusief mogelijke opties.

  1. Intake
  2. Quickscan / nulmeting. Een inventarisatie van de huidige situatie waarbij de resultaten worden meegenomen als uitgangspunt voor verder onderzoek. De nulmeting is meestal de eerste stap in het verbeter c.q. veranderproces en brengt de huidige situatie in kaart.
  3. Opzetten van een patiënten enquête. Hiervoor werk ik nauw samen met het metingbureau “patiëntenvertellen”: https://www.klantenvertellen.nl, ZorgkaartNederland https://www.zorgkaartnederland.nl en Google https://cookies.nl.
  4. Monitoren van reviews. Het reageren op kritische, maar zeker ook positieve reviews binnen een gestelde termijn van b.v. max. drie dagen.
  5. Borgen van het proces. Ervoor zorgen dat de succesvolle verbeteringen behouden blijven, gedeeld worden en helpen om te blijven leren. Hierbij speelt het procesmanagement/ de praktijkmanager een belangrijke rol.
  6. Coaching gastvrijheid aan de frontdesk. Dienst- en servicegericht kijken naar de houding- reflecteren- inlevingsvermogen- stem intonatie- Luisteren/ Samenvatten/ Doorvragen (LSD), flexibele instelling kortom: de bezoeker staat centraal!
  7. In- en uitstroom van cliënten/ patiënten. Waar komt de instroom vandaan en wat gebeurt er bij de uitstroom?
  8. Optie: Inzet van een Mysterie guest. Wat ervaart jouw bezoeker bij de eerste indruk (kijk vanuit de cliënt i.p.v. kijken vanuit jezelf). Denk hierbij aan b.v.de uitstraling van je praktijk, de ontvangstbalie, de mensen die je te woord staan, de onderlinge sfeer.

Meerdere mogelijkheden zijn zéker te bespreken en indien mogelijk mee te nemen in het proces.

GIDZ mindmap